| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Állásbörze

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

 

1. Célozz!

Cél nélkül ne indulj el! Gondold át, milyen területen képzeled el a jövõdet, milyen a számodra leginkább megfelelõ állás!

 

2. Mérd fel a piacot!

Honlapunk segítségével térképezd fel, hogy mely munkaadók, és milyen kínált lehetõségek illeszkednek az elvárásaidhoz. Készíts listát azokról a cégekrõl, akiknél el tudnád képzelni a jövõt!

 

3. Gyûjts információkat!

Elképzeléseidet pontosítva, szûkítsd az általad kiválasztott kiállítók listáját, és gyûjts össze róluk minél több információt. Az esetlegesen felmerülõ kérdéseidet jegyezd fel! Vesd össze a kiválasztott munkaadók elvárásait a saját képességeiddel, és ha eltérést, vagy hiányt tapasztalsz, nézz utána, hogy hogyan orvosolhatod ezt a problémát.

 

4. Mutasd meg magad!

Az önéletrajzod a belépõd, a névjegyed. Vigyél magaddal legalább annyi fényképes önéletrajzot, ahány céget meg akarsz látogatni. A nyelvtudásodat alátámasztó idegen nyelvû önéletrajz is fontos, ha a kiválasztott cég munkanyelve nem magyar.

 

5. Milyen ruhát viseljünk?

Az elsõ benyomás „ugródeszka” lehet, tehát légy ápolt, és öltözz az alkalomhoz illõen. Lányoknak a szoknya-blúz, fiúknak az ing-nadrág kombináció javasolt. Nem kell öltönyben vagy kosztümben megjelenned.
 

 

6. Érdeklõdj!

Kérdezz bátran! Használd ki, hogy elsõ kézbõl kaphatsz választ a kérdéseidre. A kiállító cég elmondottai alapján, könnyebben meg tudod ítélni, hogy valóban Neked való-e az adott munka. Nem utolsó sorban, a munkaadókban is pozitív benyomást kelt egy érdeklõdõ, kérdésekkel felkészült látogató.

 

7. Visszacsatolás!

Ne félj megkérdezni, hogy várhatóan mikor kaphatsz értesítést a pályázatod elbírálásáról, kérdezd meg, hogy mire számíthatsz. Felajánlhatod a cégnek, hogy pár héten belül keresed õket. Ha bármilyen kérdésed merül fel utólag, vedd fel a kapcsolatot a kiállítóval a honlapon található bemutatkozó oldalon keresztül.