| Elfelejtett jelszó | Regisztráció

Állásbörze

Karrier Iroda - Pannon Egyetem

Halik Péter

 

Karrier Iroda: Milyen szakon végeztél és frissdiplomásként hol helyezkedtél el?
HP: Mûszaki menedzserként végeztem 2007-ben, majd tettem egy két és fél éves kitérõt az Európai Uniós pályázatok világába a KDRFÜ kötelékeiben. Éreztem, hogy ez a hálózat nem testesíti meg a vágyaimat, valamit tavalyi évvel meg is szüntették. Így kerültem megint a munkaerõ piacra.
 
 KI: Mi késztetett arra, hogy a Pannon Állásbörzén is részt vegyél álláskeresõként és milyen célból érkeztél a börzére?
HP: Már néhány hónapja munkanélküli voltam, regisztrálva voltam az összes állásportálon, igyekeztem megragadni minden lehetõséget. Ezek közül nem maradhatott ki a Pannon Állásbörze sem, kiváltképp azért, mert itt több munkalehetõséget talál az ember a régióból, mint egy országos portálon. Ha nem is konkrét állásajánlatot, de legalább azt vártam, hogy személyes kapcsolat révén nagyobb rálátásom lesz a jelenlévõ cégek elvárásaira, bekerülhet az önéletrajzom az adatbázisaikba.
 
KI: Milyennek ítéled a rendezvény hasznosságát?
HP: Rendszeres visszatérõ vendége vagyok a Pannon Állásbörzének. Az utóbbi idõben látni, hogy egyre több cég tartja fontosnak, hogy ott legyen, és egyre többen szeretnének pályakezdõket alkalmazni.
A legfontosabb számomra mégis az, hogy az embert nem csupán egy önéletrajz alapján választják ki, van lehetõség elbeszélgetni a cég képviselõivel, személyes kapcsolatot kiépíteni. Ez sokkal nagyobb információ cserére ad lehetõséget mindkét fél irányába.
 
KI: Hogyan érkeztél a börzére, felkészültséget tekintve?
HP: Nem tettem semmilyen különleges elõkészületet. Kinyomtattam az önéletrajzomat néhány példányban (angolul is), és magamnál tartottam digitális formában is. Odaléptem az egyes cégek képviselõjéhez, hogy megkérdezzem van e a végzettségemnek, tapasztalatomnak megfelelõ munkalehetõség.
 
KI: Milyen sikerrel zárult az Állásbörzén tett látogatásod?
A Videoton Holding Zrt. standját is meglátogattam, leadtam önéletrajzomat és az óta a cégnél dolgozom, mint junior projekt menedzser.
 

Videoton Holding Zrt. :

  A Videoton 2011-ben döntött úgy, hogy képviselteti magát a Pannon Állásbörzén, bízván abban, hogy sikerül a régióból friss diplomás, jól kvalifikált, pályakezdõ szakembereket toborozni. A tavaszi Pannon állásbörzérõl 10 fiatal diplomást vettünk fel mérnök, közgazdász illetve mûszaki menedzser végzettséggel.
  A vezetõség hisz abban, hogy érdemes idõt, energiát fektetni a fiatal pályakezdõk betanításába, hiszen ez késõbb mindenképpen megtérül. 8000 fõs vállalatcsoportként több telephelyen, egészen a hagyományos gyártási eljárásoktól a mai modern csúcstechnológiákon keresztül rengeteg tanulási lehetõséget kínálunk egy pályakezdõ számára. A Videoton HR politikája az utánpótlást illetõen: jól képzett, jó képességekkel rendelkezõ friss diplomásokat toborozni, betanítani, megtartani és belõlük kinevelni a vállalat jövõbeli kulcsembereit.”
 
 Az interjút készítette: Pannon Egyetem Karrier Iroda